Anne baba olmak isteyip de olamamak çiftlerde oldukça büyük bir stres faktörü. Her gün karşımıza bu istekle gelen hastalarımızın ne kadar heyecanlı ve bir o kadar da kırılgan bir dönemden geçtiklerini gözlemliyor ve bizler de en az onlar kadar bu heyecanı kalbimizde hissediyoruz. Çok şükür ki Kadın Doğum konusunda yapılan incelemelerde belki de en yüz güldürücü sonuçlar kısırlık sorunu üzerinde başarılıyor ve her geçen gün imkansız denen şeyle savaşta daha başarılı adımlar atabiliyoruz.
İnançla, bilgiyle ve sabırla bu güçlüğün de üstesinden gelebilmek için birlikte çalışmak ve zafer kurdelasını birlikte göğüslemek için yanınızdayım.
Bir yıllık korunmasız ilişkiye rağmen gebelik elde edemeyen hastalar çift olarak incelemeye alınmalıdır. Kadın hasta öncelikle öykü alınıp jinekolojik muayeneden geçirilir ve bu esnada smear alınıp ultrason yapılır. Daha sonra adetin 3 günü bazal yumurtalık hormonları (E2 FSH LH) prolaktin ve TSH düzeyleri değerlendirilmelidir. Gerek hormonal gerekse anatomik nedenler bu şekilde tanınabilmektedir. Erkek hastadan ise 3 günlük cinsel perhiz sonrası spermiogram testi istenip, spermlerin sayısı, hareketi ve morfolojisi incelenir. Eğer kadın hastada tüplerde yapışklık olasılığı düşünülüyorsa ''Histersosalpingografi'' kısa adıyla HSG çekilerek rahim ve tüplerden geçiş değerlendirilir.
Tüm sonuçlar göz önünde bulundurularak sıralaması hastaya ve nedene göre değişen tedavilere geçilir. Bunlar;
İnfertilite (Kısırlık) hakkında tüm detaylar için tıklayınız...